Sınıf360° | Üniversiteye Hazırlık | Üniversiteye Hazırlık Kitapları | Üniversiteye Hazırlık Kursları | Ders Videoları

Genel

NETLERİM ARTMIYOR! SINIF360 İLE NETLERİMİ NASIL ARTTIRABİLİRİM -2

Yazar :
Tarih : 13.08.2019
Kategori : Genel

Soru Tarzlarına Odaklanın


Gerek denemelerde gerekse kişisel olarak çözmeye çalıştığınız testlerde yapamadığınız her soruyu çözmek için özel çaba harcayın. Hala çözemiyorsanız etrafınızdaki bilen kişilere veya üniversite sınava hazırlanan binlerce öğrencinin bulunduğu AkıllıKoç ve SINIF360 sosyal medya hesaplarına yazarak sorularınızı sorun. Maalesef bununla Her şey bitmiyor. Eğer gözünüze zor gelmiyorsa yapamadığınız soruları keserek başka bir deftere yapıştırın ve birkaç gün sonra tekrar yapamadığınız soruları çözmeye çalışın. Bu işlem için de AkıllıKoç’un Kavram Yanılgıları Ajandası size oldukça yardımcı olacaktır. Bunu yapmamızın en önemli sebebi ise başkalarına çözdürdüğünüz soruların maalesef akılda kalma ihtimallerinin çok az olması. Bu yüzden en geç birkaç gün sonra tekrardan hatırlamak adına yapamadığınız soruları çözünüz. Böylece soru kalıpları zihninize çok daha iyi yerleşecektir.


Moralinizi Bozmayın


Özellikle deneme sınavlarında ki net düşüşleri birçok öğrencinin moralini bozarak ders çalışmasını engelliyor. Bu durumdan kurtulmanın en güzel yönü ders çalışmayı bırakmak yerine daha azimli bir şekilde çalışmak. İşte tam da bu konuda AkıllıKoç Youtube kanalında güncel motivasyon ve moral videoları size yardımcı olmak için düzenli olarak yayınlanıyor. Ama bu çalışmayı başta da belirttiğim gibi sadece iyi olduğunuz derslerde uygularsanız daha çok netlerinizin artmasını bekleyebilirsiniz.

Ayrıca deneme sınavlarının zorluk seviyeleri çok değişken olabiliyor. Örneğin X yayını ile Z yayını hatta bazen X yayınının kendi içinde ki denemelerinin zorluk seviyeleri dahi birbirini tutmuyor. Bu yüzden birkaç deneme ile moralinizi bozmayın. Diğer yayın denemelerini çözmenin yanında SINIF360 denemeleriyle de çok daha verimli bir ölçüm ve geri bildirim alabilirsiniz. Hatta AkıllıKoç Branş Deneme analiz tablosunu buraya tıklayarak ücretsiz indirebilirsiniz. Eğer bana zor gelmez diyorsanız yapamadığınız soru konularını da belirleyerek görebileceğiniz yerlere not alarak o konularda soru çözün veya konu çalışın. Böylece SINIF360 ve Akıllı Koç araçları ile eksiklerinizi tamamlayarak tam donanımlı bir şekilde üniversite sınavına doğru emin adımlarla ilerlemiş olacaksınız.